10-14 onderwijs

Basisscholen en het Voortgezet onderwijs werken steeds meer samen om leerlingen van 10-14 jaar maximale kansen te bieden. De vroege selectie, de grote verschillen tussen kinderen van die leeftijd én de verschillende onderwijssystemen zorgen er nogal eens voor dat leerlingen hun talenten onvoldoende ontplooien. Om dit te voorkomen ontwikkelen scholen 10-14 (15 of 16)onderwijsprogramma's. Deze programma's bieden de leerlingen ruimte om te verdiepen, verbreden, versnellen, of te verlengen. In verbinding met elkaar. 

Het afgelopen jaar heben we met verschillende 'voorloper'scholen succesvolle 10-14 trajecten gerealiseerd. De komende tijd gaan we opnieuw aan de slag met basisscholen en middelbare scholen, met ouders en met leerlingen die geloven in de kracht van een goede afstemming tussen PO en VO. 

Geïnteresseerd in de wijze waarop u samen met uw onderwijspartners een strategie ontwikkelt om te komen tot een inhoudelijk ontwerp en een implementatie van een 10-14 onderwijsaanbod? Lees hier meer over de projecten en initiatieven, neem een kijkje op www.10-14onderwijs.nl of neem met ons contact op.

Onderwijs en Ruimte